Kyttäjuttu: Taistelu Stolichnayasta

Stolichnaya Kuvaaja: Thomas Hawk

Stoli on mielestäni alkoholiksi aurinkoinen ja piristävä

Minäkin käytän joskus Suomen virallista päihdettä, alkoholia. Suosin etenkin kirkkaita ja miedonmakuisia väkeviä alkoholijuomia.

Laadukkaaksi ja vielä minun hintatasooni mahtuvaksi esimerkiksi on osoittautunut venäläinen Stolitšnaja-vodka. Pirtein punavalkoisin etiketein koristettu 0.7 litrainen Stolipullo maksaa Alkossa 20 euroa.

Vodkalla on riittoisasti veden kanssa nautittuna helppo annostaa kevyitä, iloisia ja sosiaalisesti hyväksyttyjä päihtymistiloja. Oikealla annostuksella ja vesitekniikalla ainakin minä vältän kivuliaita kehon etanolin ja sen epäpuhtauksien käsittelyyn liittyviä jälkivaikutuksia.

Vodkan, kuten kaiken muunkin alkoholin haitallisiin terveysvaikutuksiin kuuluvat merkittävä energiapitoisuus, syöpäriski ja laskujen jälkeinen masennus. Kun tähän vielä lisää alkoholin monelle vahvaa riippuvuutta aiheuttavan vaikutuksen, on helppo todeta se melko epäterveelliseksi lailliseksi päihteeksi. Alkon tarjonnassa ei vain toistaiseksi ole mitään järkevämpää.

Pidän siis Stolista niin paljon kuin alkoholista voi pitää, enkä mielelläni luovuta pulloani epämukavasti käyttäytyville. Lauantai-iltana 26.11.2011 noin varttia vaille keskiyötä, nuorehko poliisimies kuitenkin pysäytti minut Helsingin rautatieaseman rakennuksen sisällä poistuessani lähijunasta.

Poliisi vaati minua luovuttamaan takin taskustani näkyvän 0,7-litraisen Stoli-vodkapullon hänelle. Puolityhjä “alkoholiastia” taskussa viittasi tämän konstaapelin mukaan alkoholin nautiskeluun julkisella paikalla. Kyseinen astia oli kierrekorkilla suljettu.

Istuttuani iltaa lämminhenkisen maltillisuuden merkeissä ystävieni luona Espoossa, minulla ei ollut takin taskuni lisäksi mitään tapaa kuljettaa pulloani. Poliisit virkahaalareissa eivät näkemykseni mukaan edusta mielekästä lauantai-illan seuraa. En siksi väsyneenä ja hämmentyneenä jäänyt selventämään tilannetta, vaan poistuin nopeasti paikalta luovutettuani pulloni.

Kirottuani asiaa huolellisesti ja tutkittuani järjestyslain 4§ totesin, että poliisimies oli toiminut lainvastaisesti. Ei sellainen yksinkertaisesti käy päinsä, että selväpäiset aikuiset ihmiset joutuvat steissillä luovuttamaan laillista alkoholiaan viranomaisille. Tänään meninkin moikkaamaan Helsingin eteläisen poliisipiirin päivystystä ja puolestani tehtiin tutkintailmoitus. Tämän ansiosta toivon saavani päihteeni korvatuksi.

Tutkinta-aineiston voi ladata luettavaksi.

Helsingin poliisilaitos turkintailmoitus JKT1 28.11.2011 8010/S/28/%(/11 Ilmoitustiedot Tutkinnanjohtaja Juvonen Petri Tutkija Hiltunen Markku Ilmoitusaika 28.11.2011 14.45 Vastaanottaja Heikkinen Aleksi Ilmoitustapa Henkilöjoktaisesti Ilmoittaja Nimi Nybergh Thomas Mikael Asianimike Muu Tutkinta LA 26.11.2011 23.30 - LA 26.11.2011/23.50 Tapahtuma-aika: LA 26.11.2011/23.30 - LA 26.11.2011/23.50 Tapahtumaosoite Rautatieasema Paikkakunta: 091/Helsinki 1210/KLUUVI Selostus: Thomas Nybergh haluaa poliisin tutkivan, onko poliisimies toiminut väärin Rautatieasemalla. Thomas Nybergh tuli helsingin teläisen poliisipiirin päivitykseen tekemään ilmoituksen, koska poliisimies oli toiminut hänen mielestä lain vastaisesti Rautatieasemalla. Nybergh kommentoi tapahtumista seuraavaa: Nybergh oli kävellyt Rautatieasemalla, kun poliisimies oli tullut hänen luokseen ja vaatinut Nyberghin takin taskussa ollut Stolichnaya-pulloa (0,7L). Poliisimies oli perustellut vaatimustaan sillä, että pullo oli avattu. Nybergh oli antanut pullon poliisimiehelle. Pullon sisällöstä oli jäljellä noin kolmasosa. Pullo oli ollut Nyberghin takin taskussa, koska hänellä ei ollut kassia mukanaan. Pullo oli sen verran iso, että Nybergh ei pystynyt kantamaan sitä täysin piilossa. Nybergh ei ollut nauttinut pullosta alkoholia julkisessa tilassa. Pullo oli suljettu kierrekorkilla. Nybergh vaatii saada korvasta memetetystä Stolichnaya-pullosta,

Tutkinta-aineisto

 

Valokuvan Stolichnaya-pullosta on ottanut Thomas Hawk.

3 Comments

  1. dfhfghh says:

    Hyvä että teit tutkintapyynnön. Katsotaas mikä on lopputulos ja tuleeko poliisimiehelle sanktioita.

  2. anomuumi says:

    onkos kuulunut mitään?

  3. Anomuumi: Tuli päätös asiaan liittyen huhtikuussa (tein iloituksen marraskuussa). En vaan ole ehtinyt kirjoittaa asiasta. Yritän lähipäivinä. Mutta lyhyesti, tuli pahoitteleva puhelu ylikomisariolta, päätös postissa ja korvaus Stoli-pullosta tilille.

Start the Discussion!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *