Tarjouspyyntö www.kuvalauta.fi -sivuston hostaamisesta

EDIT: Olen avannut kokonaan SSL/https-salatun Purjolauta-nimisen kuvafoorumin.

Kuvalautaa ajettiin alas eilen.

Kuvalauta kuuluu Suomen 200 suosituimman sivuston joukkoon, ja on täydessä sekavuudessaan hyvin mielenkiintoinen 4chania ja muita japskityylisiä, anonyymejä kuvafoorumeja muistuttava anonyyminen alakulttuuri.

Kysyin, kuten ilmeisesti moni muukin, lisätietoja alasajosta sivuston ylläpidolta ja sain alleolevan tarjouspyynnön sähköpostitse. Toivottavasti Kuvalaudalle löytyy uusi koti.


Otsikko: Tarjouspyyntö www.kuvalauta.fi sivuston hostaamisesta

Lähettäjä: Kari Karvonen <kari.karvonen [at] toimii.net> Tiistai, 31 elokuuta, 2010 klo 17:21

Arvoisa bcc spämmin uhki. Lähestyn sinua koska koska minulle on vinkattu että sinulta voisi kysyä tarjousta palvelinhostauksesta.

Olen ylläpitänyt www.kuvalauta.fi internetsivustoa vuodesta 2008 lähtien. Kuvalauta toimii vanhalla dell powerege 1750 rack-palvelimella (2*Xeon 2.4GHz, 2GB ram, 60GB HD) joka on tällä hetkellä hostattuna paikallisen IT-firman tiloissa rack kaapissa. Nyt paikallinen IT-firma on pyytänyt minua etsimään kuvalaudalle uuden sijaintipaikan.

Kuvalauta sivusto on kävijämäärällä mitattuna melko suosittu ja viestimäärät ovat olleet tuhansia viestejä vuorokaudessa. Vaikka sivuston moderointi on hoidettu mielestäni vapaaehtoisvoimin melko hyvin, viestien joukossa on silti joskus viestiketjuja jotka ovat pahoittaneet joidenkin ihmisten mieliä ja kuvalaudalle jätetyistä viesteistä on tehty rikosilmoituksia. Kun poliisi tutkii rikosilmoitusta, poliisi pyytää oikeuden päätöksen jälkeen palvelimen ylläpitäjältä viestin lähettäjän IP-osoitteen tutkintaa varten. Yleensä virkavalta osaa hommansa ja nämä pyynnöt tulevat suoraan minulle.

Oikeuden päätöksellä olen luovuttanut pyydetyt tiedot, mikäli sellaiset ovat tallessa, ja asiat on hoituneet ongelmitta. Joskus käy niin että virkavalta ei ole osannut selvittää palvelimen ylläpitäjän yhteystietoja. Silloin pyynnöt ovat ohjautuneet IT-firman päällikölle joka sitten joutuu alkaa selvittelemään asioita. Nyt tälle IT-firman pomolle on tullut mitta täyteen ja hän haluaa kuvalautasivustosta erilleen.

Tämän vuoksi pyydän tarjousta www.kuvalauta.fi sivuston hostaamisesta. Hostaaminen voi olla virtuaalipalvelin tai laitepaikka palvelimelle.

Virtuaalipalvelimen speksejä:

 • Levytilaa 60GB
 • Muistia 4GB
 • CPU joku 2005+ vuodelta oleva jossa on vääntöä skaalata imagemagickilla giffejä
 • Internetyhteys jossa nettikaistaa viikon keskiarvolla noin 7Mbit/s, tilapäisesti purskeissa 100Mbit/s
 • Kiinteä julkinen IP-osoite
 • Käyttiksenä Ubuntu server 10.04LTS (tai Debian). Rajoittamaton root oikeus.
 • Yli 90% sivuston liikenteestä suuntautuu suomalaisten operaattoreiden verkkoihin. Hyvä nettikaista suomeen on tärkeä, internetkaista ulkomaille saa olla ahdas.

Mikäli kyseessä on palvelinpaikka niin sitten 2 julkista IP-osoitetta, yksi palvelimelle ja toinen palvelimen rac-etähallintakortille.

Olen valmis maksamaan hostauksesta rahaa. Koska sivusto ei tuota minulle käytännössä mitään ja maksan hostauksen omasta pussistani, haen sen takia hyvää hinta/laatu suhdetta.Jätä tarjous sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kerro tarjouksessa hinta, sopimusehdot ja milloin palvelu olisi käyttön otettavissa. Jätä tarjous viimeistään torstaihin 3.9.2010 klo 16:00 mennessä. Teen tilauksen yksityishenkilönä, hinnat alv:n kanssa. Pidätän oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset kokonaan tai osittain.

Lisätietoja tarjouspyyntöön liittyen saa sähköpostilla osoitteesta [email protected]


Mainittakoon että puoluetoverini ja (ano)nyymi Janne “usvi” Paalijärvi on rikosepäiltynä elokuvaohjaaja Kaisa Rastimoon liittyvästä kuvalauta-kommentista.

Lopuksi ehdotan vielä että lukija katsoo 4chanin perustajan, Christopher moot Poolen TED-puhetta anonyymiisuuden kunniaksi. Tämän anonyymisuuden voi vielä harjoittaa suomeksi Northpolen (, Purjolaudan) ja Laudan keskustelupalstoilla.

2 Comments

 1. deckard says:

  Torlauta on anonyymi paikka.

 2. pcoin says:

  Thorlauta on anonyymi paikka.

Start the Discussion!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *